Advent 2014

Precis som vanligt samlades vi i Örgryte gamla kyrka kl 8 lördagen före första advent. Kyrkan var nästan full som den brukar. I år var den kommunister Ingegerd Blom, starkt engagerad i IM och tidigare verksam i bland annat Härlanda, som förrättade andakten och manade oss alla att tända ett ljus. Alldeles underbart sjöng Madeleine Jostedt Utrici och vid orgeln satt Rolf-Åke Fält som annars sköter orgeln i Carl-Johans kyrka. Madeleine sjöng bland annat Gören portarna höga tonsatt av Gunnar Wennerberg. Här fanns en länk till vår Signe Berggren som våra kunniga kamrater berättade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I Örgryte församlingshem med ca 130 gamla Kjellbergare var det om möjligt ännu högre stämning än sist. Vår ordförande Louise Brodin var med vilket gladde oss alla – på god bättringsväg efter en stroke i somras. Hon hälsade alla välkomna och sedan grep vår eminenta vice ordförande, Bodil Sporsén,  in och informerade oss om styrelsens planer på skolresa, studiebesök och nya kassar. Kassarna har blivit så efterfrågade så vi satsar på en omgång till och hoppas bli klara till årsmötet. Vi håller våra medlemmar uppdaterade om våra planer på hemsidan, lovade Bodil.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På årsmötet skänkte Erik Werner oss de illustrationer han gjorde under kvällen när han berättade om Göteborgs statyer. Dessa bilder lottades nu ut bland dem som varit med på årsmötet och nu var med på adventsmorgonen. Erik hade gjort en bok om sin serie om Gustavadolf som kan beställas hos honom.

Vi fick lyssna till mer musik nu av en helt annan genre, det var La diva av Erik Satie och slutscenen ur Askungen av Rossini. Nu hade Madeleine en annan ackompanjatör, Otto Kern, från Storan och Operan. Blommor fick alla: Ingegerd, Madeleine, Rolf-Åke och Otto och vi tackade Gunilla Flinck i sin frånvaro för att hon ordnar så härlig musikunderhållning för oss år efter år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hittade gamla vänner vid kaffet och gjorde vi inte det, fick vi snart nya.

En klass som var särskilt väl representerad var årgång 59, Margaretha Sjögrens klass, hela 13 flickor. De hade samlats redan kvällen före och var då 14. Eva Evers (Rosander) kunde tyvärr inte vara med på lördagen. Att samlas så är en tradition som de började med när de hade 50-årsjubileum – ett väl sammansvetsat gäng som sätter värde på sin gemenskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På bilden saknas Eva Hansson/Rhenstedt.  De övriga är

i bakre raden fr v: Gunilla Dahlberg, Gudrun Ekvall/Waldenström, Gunilla Berglund/Wanner, Ann-Christin Lumsden och Ingrid Hedén/Gustavsson

mellanraden fr v: Eva Stenhede/Thorson, Monica Mac Dowall, Christina Borssén/Rottier, Eva Westin och  Ragnhild Heintz/Selstam

främst fr v: Gunilla Jonasson/Chiswell och Kerstin Edqvist/Redig.

Boklotteri hade vi också denna gång och många gick hem med bra julklappar eller nya läsupplevelser.