Advent 2016

Så härligt när sången får vingar!

Inte bara de kringboende, utan ni alla bör få lyssna till klockornas klang, sa prästen Ingegerd Blom och höjde handen helt lätt. Det glada och högljudda sorlet i Örgryte gamla tystnade tvärt. Kjellbergarna är disciplinerade. De tystnade och vände inte ens på huvudet för att se vem som skulle sjunga. Och visst kan Kjellbergarna sjunga! Bereden väg, Dotter Sion och Hosianna. Vi tog i så vi nästan överröstade orgeln, i år med Rolf-Åke Fäldt vid manualerna. Vår Gunilla Flinck är en mästare på att hitta solister och i år fick vi njuta av Linnea Sjösvärds klara stämma, bl a i Mozarts Alleluja. Ingegerd Blom var med oss för tredje året i rad och lyfte fram ljuset som symbol. Tänd ett ljus och låt det brinna, citerade hon.

Återseendets glädje redan i vapenhuset.

kyrkan-astrids

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I år var vi a 130 gamla Kjellbergare och några anhöriga som samlades i Örgryte församlingshem för kyrkkaffe och lussebullar, pepparkakor och nytt för i år – skumtomtar.

godecke

Här är Hillewi Gödecke, vars porträtt hängs upp varje gång vi samlas. Det är det enda rektorsporträtt vi har kontroll över. Snart kommer en liten biografi över Hillewi Gödecke, kanske tillsammans med sin föregångare Thyra Kullgren. Vår ordförande Bodil Sporsén hade uppdrag i New York och ersattes idag av vice ordförande Ulla Berglindh.

astrid-12

gunilla-3linnea-3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu fick vi åter lyssna till Linnea Sjösvärd, som ackompanjerad av Gunilla Flinck på det nya pianot, sjöng mer Mozart, nu ur Enleveringen ur Seraljen. Helt underbart!

Organisten i Karl-Johan Rolf-Åke Fäldt och prästen Ingegerd Blom

astrid-11

Berit Rhodin Eckert berättade skolminnen och drog ner härliga skrattsalvor.

Barbro Brander, vars dotter spelade orgel för oss förra året, hade i år tagit med en dotterdotter, Therese, som just fått stipendium från Stiftelsen Kjellbergska flickskolan. Både mormor och barnbarn var både glada och stolta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

astrid-7

Två trogna kamrater som ofta bidrar till vårt fotogalleri, Astrid Hallgren och Ingrid Aronsson, båda av årgång 1948.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flera klasser passar på att träffas och särskild anledning hade gänget ovan som firade sitt 60-årsjubileum. De tillhörde a-klassen årgång 1956 som började på Kjellbergska 1949.

Från vänster är det Viveka Stjernberg (Wester), Louise Axel-Nilsson (Brodin), Ulla Johansson (Ohlsson), Inga-Britta Lundberg (Roupe), Britta Carlsson (Johansson), Berit Wingfors (Svensson), Lena Almgren (Jarlöv), Inger Enander (Düring), Ingrid Huldén ( Liljenberg), Kerstin Sarnell (Lidbeck), Marianne Åhslund (Öhman)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här ovan är ett gäng ur årgång 53 ivriga att hitta lämpligt datum för nästa återträff.

Och här nedan ett gäng ur Noppans klass, a-klassen årgång 1960.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

as4

Boklotteri var det i år igen med många vinster. Den nya fina brickan såldes liksom jubileumsboken, nu i tredje upplagan. Ja, roligt har vi på våra möten. De som skrev sina namn på Margareta Egerstads lista får första chansen på vårens skolutflykt. Kommittén har ännu inte bestämt sig för resmål. Man får rekognosera lite först. Men det verkar populärt redan nu.

Alla kamrater är alltid välkomna på årsmöten och advent!

HJP