Årsmöte 2014

Förhoppningsvis gick ingen medlem fel av gammal vana – för i år träffades vi i Vasa församlingshem. Man bygger om i Örgryte. Och 84 gamla Kjellbergare föreföll finna sig väl tillrätta i den luftiga salen vid Vasakyrkan. Flera tyckte detta var mer lättillgängligt än Örgryte även om det var ont om parkeringsplatser. Bussar och spårvagnar var det ju gott om.

Vår ordförande Louise Brodin var indisponerad och vår vice ordförande Bodil Sporsén trädde in och höll ihop kvällen. Ovanligt många mångåriga kamrater var med. Särskilt mångårig var Anna-Maja Källrot som fått en egen artikel här på hemsidan och gick ut skolan 1934! Hon uppmärksammades både med en rosenbukett och med böcker. Rosor fick också alla som lämnade skolan på 40-talet och det var hela åtta kamrater. Av dem som firar 50-årsjubileum i år och således slutade 1964 var fem närvarande men bara en från årgång 1954.

Anita Cullberg var ordförande som hon brukar och genomförde allt till det bästa. Ingen ändring i styrelsens sammansättning, inte heller i valberedning eller revisorsgäng. Alla hade skött sig till belåtenhet och ställer upp även i fortsättningen. Verksamhetsberättelse och räkenskaper godkändes och årsavgiften blev oförändrad.

IMG_1565 (2)

Kvällens gäst var Eric Werner, bl a känd från sin roliga serie om Gustavadolf i GP. Han fattade pennan och porträtterade Göteborgs välkända statyer kvickt och träffsäkert samtidigt som han med humor berättade om personerna bakom, både staty och skapare.  Vi skrattade gott  bl a åt hur den sällskapssjuke Seidon har det ensam på Götaplatsen och åt kurtisen med Johanna. Han avslutade med en travesti på Tegnérs Det Eviga som vi alla är väl förtrogna med. Titeln är Pennan och framhåller dess överlägsenhet trots hård konkurrens. Sista strofen lyder:

Så fatta att pennan är enkel och rätt

en motvikt till det digitala.

Mot hårddiskens minne står hon sig slätt

men hennes språk kan alla tala.

Vad pennan oss gav må vi ge igen

och spara en stump till det eviga sen.

IMG_1572 (2)

IMG_1570 (2)

Föreningen har naturligtvis planer för framtiden. Advent firar vi som vanligt, i år den 29 november kl 8 i Örgryte gamla. Utflykter har visat sig vara uppskattade. Resorna till Gössäter och Jonsered, liksom flickskolepromenaderna är bevis på det.  Till våren planerar vi en tur till Varberg, dit vi fick åka på skolresa förr i världen. Mycket är sig likt där, men mycket har kommit till som vore trevligt att få uppleva tillsammans. På årsmötet kunde man anteckna sig på en intresselista. Vi sprider mer information här på hemsidan så småningom.

Kvällen avslutades med sedvanlig supé och boklotteri.

Ett digitalt och förödande misstag ledde till att alla mina foton försvann. En hjälpsam kamrat, Elisabeth Nordborg, har bidragit med sina. Finns det fler bland kamraterna?

HJP