Årsmöte 2015

Höstens praktfullaste färger lyste både ute och inne när Kjellbergska flickskolans födelsedag 22 oktober firades traditionsenligt med kamratföreningens årsmöte.

I år är det 180 år sedan födelsen. Aktningsvärt och fantastiskt att skolan fortfarande lever i högönsklig välmåga. Vi kamrater är ju inte purunga heller, men av det märktes intet när hundratalet vänner strömmade till Vasa församlingshem. Snabba steg i trappan, härliga skratt och en enorm kakafoni av glada tillrop fyllde lokalerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en liten försening kom förhandlingarna igång. Louise Brodin välkomnade och tillsammans med Margareta Egerstad uppmärksammades jubilarer från åren 1950, 1955, 1960 och 1965 samt alla närvarande som gick ut skolan före 1950. Äldst i gänget var denna gång Ingrid Thalén som gick ut 1940!

Louise överlät ansvaret för genomförande av årsmötet till Anita Cullberg, som rutinerat och effektivt lotsade oss igenom alla punkterna på dagordningen. Verksamhetsberättelsen fick som vanligt applåder. Tänk vad mycket som gjorts! Revisorerna var nöjda med räkenskaper och bokslut.

Vad gäller styrelsens sammansättning hade ändringar aviserats. Ordförande Louise Brodin hade meddelat att hon tänkte avgå som ordförande och Ulla Grangård ställde sin plats till förfogande. Valberedningen kom med följande förslag på styrelseplatserna

Bodil Sporsén           ordförande

Birgitta Bellman        ledamot (tidigare suppleant)

Louise Brodin           suppleant

Anna-Stina Brosché  suppleant ny

Årsmötet beslöt enligt valberedningens förslag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vår nya ordförande, Bodil Sporsén, tar över klubban.

Avgående ordförande tackade årsmötets ordförande och tillträdande ordförande Bodil avtackade avgående ordförande Louise, som både på ett härligt spontant och rutinerat sätt styrt vår kamratförening under sex år. Skönt att hon finns kvar i det fortsatta styrelsearbetet. Tyvärr lämnar Ulla oss. Vi kommer att sakna henne! Varmt välkomnar vi nu hennes efterträdare Anna Stina.

Så var det då dags att stolt presentera kvällens höjdpunkt Elva sidor av Taube. Litteraturvetaren David Anthin och trubaduren Martin Bagge framförde delar av sitt program om den mångfasetterade Evert Taube. Elva sidor kanske vi inte fick med men mycket ändå. Extra spännande var det att guidas runt i kvinnliga och manliga naturbeskrivningar i Bohuslän. Vi fick också möta författare och musiker som Taube inspirerats av. Martin gestaltade de odödliga visorna dramatiskt, ljuvt, älskligt och humoristiskt. Och vi fick sjunga med!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snittar och födelsedagskakor åts upp med fart. Det gällde att plocka ut vinster ur bokbordet, köpa Kjellbergskaboken – nu i ny upplaga – kalender för 2016 – nu med Johanna i Brunnsparken med Kjellbergskakasse, nya kassar – nu med innerficka. Och dessutom skulle man anmäla intresse för en skolutflykt till våren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är det Ingrid Thalén som granskar Kjellbergskakassen tillsammans med en gammal Kjellbergare, numera bosatt i USA, Yvonne Holland, tidigare Andersson.

För den som inte hann med allt detta, blir det snart nytt tillfälle. Vi ses ju till adventsfirandet i Örgryte gamla kyrka om några veckor.