Klass 1 C 1956

ÅTERTRÄFFEN 2018

15 st. av dem som började i Klass 1 C  i Kjellbergska flickskolan 1956 träffades 22 – 23 augusti .

Första dagen startade med en titt på Akvarellmuseets utställning i Skärhamn varefter lunch intogs på museets restaurang Vatten. Därefter fortsatte de flesta av oss till Pilane för att se årets skulpturutställning. Kvällen började med mingel hos Britt Svensson/Hansson som bor alldeles i närheten av restaurang River på Eriksberg, där vi sedan fick en mycket god middag.Andra dagen hade vi planerat att åka Paddan, eftersom nästan ingen hade gjort det sedan skoltiden. Men vädret var ostadigt så några  föredrog Konstmuseet för säkerhets skull. Efter detta återsamlades vi på Rosencaféet i Trägår´n för att äta lunch. Innan vi sedan skingrades talade vi om nästa sommarträff och Anne-Marie Svenningsson/Hansson som bor i Strängnäs åtog sig att anordna nästa träff  där.

Lillemor Hansson- Walting

 

2018-08-23__MG_19932018-08-23__MG_19412018-08-22__MG_18882018-08-22__MG_1869-Redigera

 

Sjätte återträffen 2017

Klass 1 C från 1956 har god sammanhållning. Även i år har man ordnat med en träff. Lillemor Hansson-Walting är den som tillsammans med Inger Bengtsson troget fotograferar och lämnar bidrag till hemsidan:

Vår klass har nu haft sitt årligen återkommande sommarmöte. Tyvärr föll några ifrån inför träffen p g a sjukdom mm, men vi blev i alla fall 12 som träffades i Malmö. Programmet startade med lunch i Marcus Samuelssons restaurang Kitchen and Table i Malmö Live  varefter det blev besök i Turning Torso strax intill. Under kvällen  blev det mat och prat.

Nästa dag var det ett ambitiöst program som tog oss till Uppåkra utanför Lund där en kunnig guide visade oss runt.

Därefter bar det av till Historiska Museet i Lund där de föremål visades som man grävt upp i Uppåkra. Sedan besökte vi det renoverade och utbyggda Skissernas Museum i Lund där vi även intog lunch. Ett par givande dagar.

gruppbild

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Klassträffar efter mer än 50 år

De fyra senaste åren har vår klass som började i Kjellbergska 1956 (Klass 17C) träffats två dagar under sommaren. De som kallats till dessa möten (det är endast ett par stycken som vi inte fått tag i) är de som gick i klassen under de första 5 åren. Sedan försvann ju många till Flickläroverket och vi fick in elever från parallellklasserna. Vår första träff var på Sjömagasinet i Göteborg 2012.

Bengtsson 6

Bengtsson 8

Skåne 2013.

Året därefter 2013 träffades vi i Ängelholm för lunch och middag i Klitterbyn.

Bengtsson 10

Förra året träffades vi på nytt i Göteborg för rundvandring på konserthuset med lunch där och följande dag en guidad rundvandring i Botaniska.

Bengtsson 11

Bengtsson 13

Bengtsson 16

Bengtsson 12

Bengtsson 15

Bengtsson 7

Bohuslän Stenhuggarmuseet – Gerlesborg 2015

I år träffades vi i Hunnebostrand för lunch på Bella Gästis varefter ett besök i Stenhuggarmuséet följde. Därefter serverades eftermiddagskaffe på Ödby-Ö och kvällen tillbringades på Bryggcaféet i Bovallstrand. Dagen efter besökte vi Bottna kyrka som har en lång historia, varefter vi åkte till Gerlesborgskolan och fick en rundvandring och historik med Jesper Eng. Lillemor Hansson som varit på skolan för många år sedan, inflikade lite om hur det var på den tiden. Därefter följde lunch på skolan.

Nedan ett par bilder från årets möte. (2015)

Bengtsson 1

Bengtsson 2

Bengtsson 3Bengtsson 9 Stenhuggarmuseet_Hunnebostrand

Bengtsson 4

Bengtsson 5